Tuesday, May 29, 2012

First Gathering Surabaya Beauty Blogger/Vlogger

Halo semuanya~~
Seperti yang sudah aku bilang pada post sebelumnya, kali ini aku akan menceritakan tentang First Gathering Surabaya Beauty Blogger/Vlogger. Event ini dilaksanakan pada hari Sabtu, 26 Mei 2012 dan bertempat di kafe Pique Nique, Grand City Surabaya. Pada pertemuan itu, aku bertemu dengan teman-teman lain sesama blogger yang berdomisili di Surabaya. Kesan pertama waktu bertemu dengan orang-orang yang selama ini cuma aku tahu melalui blognya adalah MENYENANGKAN! ❤ ❤ ❤

~ Me :p ~
Kafe Pique Nique, Grand City Surabaya
 
 My Lychee Tea and Caroline's Crème brûlée :p


 Group Picture~
Foto Bawah (Ki-Ka): Pricill, Yennyca, Shelvi, Hana, Elisa, Shelley, Me :p, Caroline

Elisa yang bertindak sebagai "penggagas pertama" pertemuan ini merupakan orang yang ceria dan ramai. Ngomong-ngomong si cece satu ini (yang menolak untuk dipanggil cece karena akan terdengar tua :p) sudah jadi mommy lho.. tapi ga keliatan banget kalau dari penampilannya. How I wish my mommy is like you, el~

Yennyca~yang ternyata merupakan seniorku di kampus~ adalah salah satu panitia yang sampai mau repot-repot survey tempat buat pertemuan kali ini. Kesan pertama ketemu sama yenyen adalah anaknya cantik~~ I always love to read her blog and I'm very happy that I can met her in person XD. Fyi, Yennyca ini adalah seorang MUA.

Shelley.. kesan pertamaku ketemu shelley ini adalah tinggi dan cantik.. aku suka banget sama eye makeupnya shelley waktu hari sabtu kemarin. Bagus~. Sayang banget shelley cuman bisa ikut kumpul-kumpul sebentar soalnya dia ada klien (Yes, she is a MUA too dan satu-satunya Vlogger diantara kita :p)

Pricillia.. aku suka banget sama bajunya pricill waktu hari sabtu kemarin he5 (agak ga nyambung ya sama first impression). Pricill ini fashionable banget. Anaknya cantik, kurus, dan tinggi *iri :p*. Btw, congrats untuk kelulusannya~ semoga lancar memasuki dunia perkuliahan.

Caroline.. the youngest!! Caroline ini masih kelas 1 SMA lho *berasa tua banget diriku..* Waktu kemarin kumpul, kita sempat mampir ke counternya max factor dan caroline ini jadi sukarelawan buat mencoba 2 mascara yang berbeda he5. Berkat caroline jadi aku ga bimbang memilih beli mascara yang mana :p Thanks carol~~

Hana~baru tahu juga kemarin kalau Hana ini ternyata  merupakan temenya temenku *bingung deh :p*. Hana ini juga keracunan beli mascara sama kayak aku he5. FYI dia punya stand yang jual minuman Soya di CITO. Yang berdomisili di daerah sana bisa mampir~

Shelvi.. another slim girl~~ *Iri lagi*. Ketemu shelvi pertama kali ternyata orangnya sama imutnya kayak foto-foto yang di blognya. Congrats buat kelulusannya juga dan semoga lancar wisudanya~~ and also enjoy your trip to KOREA *iri lagi~~ shelvi ikutttt*

Secara keseluruhan menurutku pertemuan kemarin berjalan lancar walaupun cuman sebentar dan pesertanya cuman sedikit. Senang banget bisa ketemu orang-orang yang memiliki ketertarikan yang sama~~ pembicaraan kemarin adalah seputar makeup dan skincare. Kebanyakan sih saling "meracuni" satu sama lain hehehe~~❤

Sekian laporan kali ini~ Semoga lain waktu bisa kumpul-kumpul lagi~ *hug* ❤

Saturday, May 26, 2012

ELF Nail Polish: Berry Pink

Hello~~
Actually today I'm not planning to do any post, but it's been a while since my last post and now I have a leisure time, so I decide to make a quick post today.
This is what I will talk today... ELF Nail Polish in Berry Pink. I bought this nail polish from Creamymilk's Auction for IDR 25.100. The nail polish's color, like you can see~ are combination from pink and purple color ❤




By the way, I just came back from first gathering with another beauty blogger. It was really fun, because I meet with another friends (which usually I only know them from their blog). I will blog about it, later~ Please wait for my post ❤

I hope you all have a nice weekend~ ❤

Monday, May 21, 2012

May Haul and Giveaway Gift XD

Hello Ladies~~
I'm back with a haul post. This month I spent a lot of money to bought skincare, cosmetics, and clothes >_<. I think I need to control myself or I'll be bankrupt soon *lol*.
These are what I bought around this month.

The Body Shop Tea Tree Face Mask
Silky Girl Liquid Eyeliner
La Tulipe Sunscreen Gel
Daiso Sponge Detergent
Brandless Nail Polish
Sunsilk Hair Mask

Tony Moly Dear Me Petite Cotton BB Cream
The Skin Food Good Afternoon Peach Green Tea BB Cream
The Face Shop Clean Face Oil Free SunCream
St. Ives Naturally Clea Apricot Scrub Blemishes and Blackhead Control
Wet and Wild Make Up Artistry Tool Kit
Some free samples


Venon Hair Vitamin
False Eyelashes
Eye Putti Glue


Except my haul, I also got few goodies from another blogger~~ I was lucky enough to won some giveaway.

From KawaiiRibbon

 



Like usual, Review will coming soon~~

Sunday, May 20, 2012

Review: La Tulipe Moisturizer Gel

Halo semuanya ^^

Kali ini aku akan menulis menggunakan bahasa indonesia karena produk yang akan aku bahas adalah produk lokal (asli indonesia). Review kali ini tentang produk dari La Tulipe. La Tulipe merupakan produk lokal yang pabriknya terletak di kota Sidoarjo (dekat dengan kota tempat tinggal saya, Surabaya). Ini bukanlah pertama kali saya menggunakan produk dari La Tulipe. Dulu, pada waktu masih kuliah, aku pernah mencoba memakai cleansing milk dan tonernya (cuman sekarang aku sudah berganti ke Viva). Hal yang aku suka dari produk La Tulipe adalah harganya yang terjangkau dan kualitasnya yang lumayan bagus. Kali ini aku mencoba menggunakan La Tulipe Moisturizer Gel.





❤ Moisturizer ini tersedia dalam 2 kemasan (Kemasan Tube dan kemasan Jar). Pada waktu aku membeli produk ini yang tersedia hanya kemasan jar saja, padahal kalau secara kebersihan biasanya aku lebih memilih untuk beli produk kecantikan dalam bentuk tube. Untuk yang kemasan jar, dilengkapi dengan sendok plastik yang bisa digunakan untuk mengambil gel-nya (Jadi tangan kita tidak langsung bersentuhan sama produk yang tersisa).

❤ Tekstur produk ini adalah gel (sesuai dengan namanya), cocok untuk semua jenis tipe kulit, tapi menurutku paling cocok untuk tipe yang kulit berminyak. Kalau untuk yang punya kulit kering, kayaknya ini kurang melembapkan. Gel ini warnanya putih bening, tetapi kalau dilihat pada waktu masih di kemasan warnanya agak pink muda. Pertama kali dipakai, akan terasa agak lengket, tapi cuman sebentar aja, karena setelah itu gel ini meresap dengan cepat dan memberikan hasil yang kering/tidak lengket. Wanginya juga harum, tetapi tidak berlebihan.

❤ Harga: Rp 16.000

❤ Bahan-Bahan: 

❤ Secara keseluruhan, aku suka sama produk ini. Produk ini bekerja dengan baik untuk melembapkan kulit wajahku tetapi tidak membuat wajahku jadi berminyak yang berlebihan. Teksturnya ringan dan cepat meresap jadi cocok kalau digunakan untuk sehari-hari. Untuk harga yang relatif murah, menurutku produk ini lumayan bagus dan pantas untuk dicoba.

Semoga reviewku ini membantu~~ ❤

Wednesday, May 16, 2012

Review: Etude House Collagen Moistfull Smoothing Ampule Primer

Hello~~ I'm back with sample review. This time I will review a face primer from Etude House. This is called Etude House Collagen Moistfull Smoothing Ampule Primer *fiuhh, beauty products these days really can't go out with a simple name, right?*
I use sample size for this review.


The primer: (Sorry for the blurry photo)
The color is beige and has a little shimmer. But, after blends well, the color becomes more natural and fit for any skin color.



What I love:
❤ Dewy finish and makes my face glowing, but not sticky at all.
❤ Moisturize well and cover my pores.
❤ The smell is like flower fragrance, it is a little strong but doesn't bother me at all.
❤ Oil control is normal 4-5 hours.
❤ The price is affordable for full bottle (around IDR 100.000)

What I hate:
❤ So far is nothing.

Love it? Yes, but I still prefer Etude House Goodbye Pore Ever Primer Essence. The oil control is better and cover my large pores well. ❤ ❤

Saturday, May 12, 2012

Review: NYC Smooth Skin Loose Face Powder

Ladies~~ I'm proudly presents you, my current favourite loose powder! NYC Smooth Skin Loose Face Powder. I've been using this powder for almost 2 month and now I'm deeply in love with this powder. I even recommend this to my friend~~
Read More if you want to know about this product.


Price: $2.69 / I got mine for IDR 45.000 ( I got discount 20% when I purchased this item)
Where To buy: Drugstore
Amount: 20g
Available shade: Translucent and Naturally Beige
My Shade: Naturally Beige
Ingredients:

 

Packaging:
❤ It is comes with a huge plastic jar and if you open all the lid cover, it will quite messy. For me, I only open jalf of the cover and tap a little to make the powder comes out. It is really help to reduce the "flying powder"
 
❤ The powder comes with a super thin spons applicator that isn't really usefull. I prefer use my powder brush to apply it.
❤ The lid doesn't screw on, so this loose powder isn't travel friendly (and not to forget the jar is huge). I put some amount on small jar if I want to take this powder with me. It is more secure and not really big for my makeup pouch.

What I love:
❤ It does a great job for setting makeup and controlling oil.

❤ It makes my skin looks very smooth, healthy, and makes my skin looks matte.

❤ Blends well and the pigmentation is on medium level.

❤ Lightweight and fit for daily use.

❤ Cheap price with big amount.

What I hate:
❤ The packaging isn't travel friendly.

❤ The sponge applicator is useless.

❤ Hard to get this product in my country.

Love it? Yes~~❤ ❤ ❤

Thursday, May 10, 2012

What's new?

Hello~~❤
Today I will not make a review post, but I will talk about my blog. Maybe some of you aware that, there are some changes on my blog since the first time I started blogging.

The first one, the main change is my blog's background and header.
My previous background is just plain brown color without header. Since early this month, I decide to put something girly to my blog and the results are right in front of you now~~ ❤
What do you think? The header was made by me and for the background I got it from google~~

Second~~ I have  an Indonesian Beauty Blogger's Banner on my sidebar~~❤❤
As you already know, I'm from Indonesia. In my country there is a community which named Indonesian Beauty Blogger. To join the community is simple, as long as you have  abeuty blog, you can join the group. But, to get the group's banner, you must be an active beauty blogger for 6 months. This month marks my 6th months since the first time I started to blog, and finally I can have the group's banner~~

Third~~ Sponsor's banner and Discount code on my left sidebar.
I have sponsors yay~~ Go shopping, girls!!~~ Don't forget to use the code to get the discount ^^ ❤❤❤

That's all news from me.. I will be back again with product's review *soon* ❤

Sunday, May 6, 2012

Review: The skin food acorn jelly mask

Hello~~ I'm back with another mask review. This time I will talk about my favourite mask from The skin food. Lately I've been really concern with my large pores, so my skin care products always related to reduce or tighten my large pores. The skin food acorn jelly mask is really popular these days. So, I decided to give it a try and here is my review~~


From the website:
A mask pack that effectively tightens oil-clogged enlarged pores and exfoliates layers of dead skin cells with powdered acorns from Jiri-mountain.

Suitable for: Oily skin and Large pores.

How to use: After washing, apply an ample amount onto the face and massgae gently. Leave for 1 minute and then rinse off with lukewarm water.

Price: IDR 128.000 / IDR 30.000 (miniature)

Amount: 100g / 20g (miniature)

Packaging:  The packaging for this mask is really cute, the miniature jar is made from plastic and comes with a little pamphlet. The full size is comes with a spoon.
Texture, Color, and Scent: The texture is like jelly. After rub it on my face, it is slightly melts and gives me a warm sensation. The color is brown like caramel's color and the scent is weirds ( I don'r know how to decribes it) but not really bothers me because I only use a little of this mask.

What I love:
❤ Cute Packaging.
❤ Makes my face feels smooth and my pores slightly feels tight after use this mask.
❤ Control excess oil on my T-zone.
❤ A little is enough to cover all my face.
❤ Only need to leave it on for 1 minute.

What I hate:
❤ Nothing so far. This is my favourite mask now ^^

Friday, May 4, 2012

Review: My Beauty Diary Strawberry Yogurt Mask

Hello~~ 
How are you today friends? Yesterday I watched Mirror Mirror with BF and I fell in love with Snow White's cape!! In case you miss the movie, Here is the lovely cape~~


Cute, right? ^^

By the way, Today I will talk about my favourite mask sheet~~ Maybe I rarely mention about it, but I'm a mask sheet lover ❤. One of my favourite brand is My Beauty Diary Mask from Taiwan. I've already make a review about MBD royal Honey Mask Sheet, and now I will make another review about MBD Strawberry Yogurt Mask Sheet~❤


Description from Sasa.com:
My Beauty Diary Strawberry Yogurt Mask whitens and Refines skin and control excessive sebum secretion. Natural strawberry extract contains AHA, minerals and enzyme to leave skin clean, fair, and fresh. Yogurt extract  balances sebum secretion and tightens pores. Arbutin leaves skin luminous. It also helps enhance skin's moisture level.


  
How To use it:
Ater cleansing and toning steps, tear off the mask and gently place it on the face. Leave on for 20 minutes. Then remove the mask.
Massage the remains, if any, into the skin. Follow with normal skin care procedure.
Suitable for: Normal skin/ Combination skin.

My Opinion:
Packaging: It is similar to paper sheet with chinesse and english words printed on it. The main color is white and it has strawberries decoration on it. cute~~

Mask: The mask isn't really thick but contains much essence. The shape fits my face well. The mask smell is like strawberry milk, slightly sweet and yummy~~

Benefit: Makes my face feels very smooth and brighter,Moisturize and tighten my large pore, Remove excess oil on my T-zone until the next day.

Price: IDR 14.000-20.000

Conclusion~~ I love this mask ❤

Wednesday, May 2, 2012

Pemenang bagi-bagi barang gratis

Halo teman-teman semua, sekarang saat yang sudah ditunggu-tunggu. Aku akan mengumumkan pemenang dari giveaway ke-2 ku.. Maaf ya kalau agak lama..

Dan pemenangnya adalah....




Selamat ya~~
Aku akan segera mengirim email untuk konfirmasi alamat. 
Buat yang belum menang, jangan kecewa ya.. aku janji akan mengadakan GA lagi nanti. Jadi sering-sering mampir di blogku ya ^^

Ngomong-ngomong, ada yang suka pakai contact lens?
Do.Love.Yield online shop lagi ngadain promo menarik nih.
untuk 100 pembeli pertama yang membeli Summer Doll Lens akan mendapatkan GRATIS Geo Lens 14mm
Selain itu, kalian juga bisa mendapatkan tambahan diskon 10% jika menggunakan kode:
"MISSBELANJA"


Menarik kan penawarannya? yang berminat bisa langsung klik di SINI ^^

Tuesday, May 1, 2012

Review: Wet n Wild Mega Liner Liquid Eyeliner


Hello~~ ❤ 
I'm back with another review. This time I will talk about Wet and Wild Mega Liner Liquid Eyeliner. This is the first time I try Wet and Wild product and I'm quite satisfied with it. Read my review, to know why~ ❤ 

From the website:
Fast drying, smudge-proof color, Glides on smooth. Create a thin line for a subtle look or thick line for more drama. Be the girl with the eyes. Create dramatic eye emphasis in a single stroke. This long-wearing, quick drying formula applies smoothly and evenly for instant bigger and bolder eyes.

Price: $2.99

Amount: 3,5 ml

Ingredients:

Water (Aqua/Eau), Propylene Glycol, Sodium Polymethacrylate, Polysorbate 80, VP/Eicosene Copolymer, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, PVP, Triethanolamine, Diazolidinyl Urea, Xanthan Gum, Quaternium 18 Hectorite, Magnesium Aluminium Silicate, Methylparaben, Cellulose Gum, Propylparaben, Imidazolidinyl Urea, Mica (In 862-866), Silica (In 861), Hydrogenated Polyisobutene (In 863), Palmitic Acid (In 863), May Contain (+/-):, Blue 1 Lake (CI 42090), Carmine (CI 75470), Chromium Hydroxide Green (CI 77289), Chromium Oxide Green, Ferric Ammonium Ferrocyanide (CI 77510), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Manganese Violet (CI 77742), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarine Blue Violet (CI 77007), Yellow 5 Lake (CI 19140)

Available Shade: Black, Turquosie, and Plum.

Direction: Follow the natural contour of your eyes starting at the inner corner of lid and follow along the lash line. Don't forget to further compliment lashes with mascara.

Packaging: Tiny and thin bottle. The main color is black and has the product's name printed with silver color on it. Comes with a super awesome brush applicator. It is really soft and easy to use. It is really easy to draw a thin line with it.

My Shade: Black


Swatch and Smudge-Proof Test:

I love it because:
The color is really pigmented. It is really black even I only use 1 layer. 
The finish result is matte.
Smudge-proof and Long lasting. It is really stays all day on my eyelids.
The brush applicator glides easily. 
The price is cheap.

I hate it because:
It is not waterproof.
It takes quite long time to dry.
Hard to get this in my country.

Repurchased? Yes~~ This is the first time I'm in love with non-waterproof eyeliner. This is the easiest liquid eyeliner I've ever used. The brush applicator is awesome. ❤ ❤ ❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...