Wednesday, June 12, 2013

Review: The Face Shop Volcanic Clay Nose Pack

Hi girls~
I always have problem with blackhead especially on my nose and cheek area. I have large pores and sometimes my blackheads are very visible especially if I don't use BB Cream or only use BB Cream with sheer coverage. Usually I will use Biore pore strips to remove my blackheads, I think it is the most popular blackheads strips in Indonesia. But, recently I tried a different product for my blackheads problem. I try The Face Shop Volcanic Clay, to be honest, I buy this product because I read a very positive review on my friend's blog hehehe. But, after I tried it by myself, I should say I'm very satisfied with the result.

Price / Amount: IDR 40K / 50g



Packaging:
A small plastic tube packaging with baby blue color. The front cover was decorated with colorful words that describe about the history of the clay. It was sealed so the product doesn't leak out during the shipping.


Texture and Swatch:
Thick and sticky white cream. It is a little hard to apply for me. Before using this cream, I wash my face with warm water to make my skin soft and my pores open. Then I apply generous amount all over my nose and around my cheek area then let it dry for 15-20 minutes. After that, I peel the already-dry-cream and here are the results:


Sorry for a disgusting picture~



So far, I'm quite happy with the result. Because, it really helps to remove my blackheads. Just remember to use face mask or tightening cream after that, so your pores will be back to close/normal condition.

Pros:
Affordable price with generous amount. You can use this cream for more than 10 times (if you only use it around your nose) and for IDR 40k, I think this is quite cheap.
Help to pull out the blackheads.

Cons:
This cream is quite messy to use.
 If you're not patient enough, I suggest you choose pore strips rather than this cream.
The peel-up process is quite hurt for me.

28 comments:

  1. It looks amazing ! I have this pore strips from this charcoal line from tfs and it works amazing too! I think biore strips are just leh not working, thanks for the review^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biore works fine for me but this mask works better.. :)

      Delete
  2. wahh oke nih keliatannya, selama ini aku juga cuma pake biore pore strip abis lebih praktis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku juga campur2 antara biore dan ini..tergantung kalau lagi males lebih pilih pakai biore karena lebih cepat hehehe

      Delete
  3. Wowww, 40 rebong, Should check this out.
    makasihhh Racunnya sistaahhh :D

    find me here: buleipotan.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. this looks nice! I haven't tried this but this looks pretty interesting ^_~

    ReplyDelete
    Replies
    1. you should give this a try when you have time janet :)

      Delete
  5. aku punyaa. Tapi agak lama dia baru kering. kalo cm 15 mnit biasanya sih di aku blm bener2 kering, jadi pas di peel-off kurang angkat. Biasa aku pakenya bisa ampe stg jam. hehe. Kalo buat idung aku lebih suka pake pore strips, lbih kuat ngangkat komedonya, tapi kl yg di daerah batang hidung sampe agak naik keatas biasanya pake ini. dan sejauh ini boleh lah. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau aku pakai lama2 biasanya suka gatal makanya ga tahan pakai lama2 hehehe...kalau mau bener2 kering banget memang harus tunggu agak lama ^^

      Delete
  6. say, ini harga 40 di store nya ?

    ReplyDelete
  7. wah alternatif nih kalo Daiso aku dah abis, soalnya Daiso susah banget dapetnya, thanks ya Sha dah meracuniku, hihiih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha maaf sudah meracuniii *upss*

      Delete
    2. you can buy from Singapore website sunnanz.com.sg

      Delete
  8. Kemaren baru liat iniii, penasaran eh ternyata ada review kamu Sha.. Nice review, and thanks for sharing the info :)


    YURI
    www.twothousandthings.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama yuri~ ayo dicobain juga ^^

      Delete
  9. punyaaa di rumah, agak ribet, lengket2 gt di idung sama tangan hahaha
    waktu aku sih pake kurang mengangkat :(, malah bagusan pake porepack :P (lbh praktis hehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya ini memang lebih ribet kl dibansingin porepack tik.. hehehe cuma suka pake ini untuk yg daerah batang hidung n pipi..nempel banget..

      Delete
  10. Wow! Asik ada alternatif ilangin komedo. Sakit mana sama facial sha? Tapi kayaknya lebih oke dibanding pore strips, bis dulu aku pake pore strips ga keangkat semua *kuciwa*

    Ohya, aku dah follow socmed kamu juga, hehe wish we could talk more despite of blogwalking ;)

    Melissa
    kamarmelissa.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kayaknya sama aja deh..yg menyangkut bersih2 komedo kebanyakan sakit wkwkwk thank you mel :-)

      Delete
  11. I have big pores, too and we have the same concerns. :/ Although I am satisfied with pore strips, I might give this a try some time!

    http://ishmoi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Gambar di tubenya lucu! <3 Sekarang sih aku pake nose packnya Innisfree, lumayan juga, tapi suka kayak kepisah gitu bahannya, mungkin si clay sama air gak gampang nyatu, jadi kalo aku taruhnya salah, dia jadi abu-abu bening doang *mestinya hitam legam*

    Hehehe. Pingin nyoba yang ini. :D

    ReplyDelete
  13. Sis, 40 ribu beli di tokonya langsung atau via olshop?

    ReplyDelete
  14. Ada review tentang clay mask untuk 1 wajah gak sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli online.. aku blm pernah coba yg clay mask untuk 1 wajah hehehe

      Delete
  15. haha I also end up tearing up when I have to peel it off!
    check out my review maybe please?
    http://charrmyn.blogspot.com.au/2013/09/face-shop-volcanic-clay-black-head-clay.html#more
    xoxo
    charmaine

    ReplyDelete
  16. boleh tau ga sis belinya dimana? aku pusing bangettt susah ga dapet" cari produk ini di online shop//

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...