Thursday, May 29, 2014

Take me to Seoul!

I've mentioned this on my last post, that I'm waiting a good news from my friend. And finally the long wait is over and yes~ it is really really a good news for me. I'm going to Seoul, South Korea! *next month*. Been planned about this trip with 2 of my besties since last year. We booked the ticket since last year to get a cheap price, and finally got a good news last night that my visa is approved! yay! 

credit: KTO
This time next month, I'll be standing there~ the heaven on earth for every girls :)

And also some good news for you~ I will open a pre order for korean cosmetic *more information coming soon* so If you want something fresh from the seoul, do make your wishlist from now :)

Seoul, see you soon!

Tuesday, May 20, 2014

Leaders Insolution Tea Tree Relaxing Mask

Hello girls~ sorry for have been MIA for the past 2 weeks. I'm quite busy because my big sis is finally come home (but she need to go again to Bali for her work) and BF is having his europe trip with his family (he makes me draw many maps because they don't take any tour there), so I don't really have time for my blog huhuhu. But, hey~ now I'm back! Recently I tried to use new mask sheet from Leader's insolution. For those who are curious, this brand also comes from Korea.  The price is quite expensive compared with mask sheet from another brand but I think it is worth to try. Few weeks ago, Luxola (the only only shop that sells this brand) are having a great deal for this brand (30% off!!) and I managed to grab some mask sheet (thanks to oline for helping me). I have 3 varians for this mask sheet, but today I will review my favourite one~ it is Leaders insolution Tea Tree Relaxing Skin Renewal Mask

*Bought a new flower table cloth for my background picture, you'll see a lot of flowers in near future ha5*
** Somehow the background's colour is really matching with the mask sheet packaging**

About the product:
  • Soothes sensitive skin by sebum comfortably.
  • Restores balance of damaged skin to be eased.
  • Organic certified spout protects refreshing skin.
  • 4 Non-added additives (Non-paraben, non-mineral oil, non-silicon, and non-artificial colors), dermatologist-tested. 
Price: IDR 34.800

*Tea Tree injection*

*also comes from Korea!*

*Suitable for these problems~*

Packaging:
I'm seriously adore korean cosmetic's packaging. This mask sheet comes with different color depends on its varian. The tea tree relaxing mask has green color. It also has a cute injection needle on top right of the packaging. The name on the injection is tea tree~ so cute! it's like I'm getting a tea tree injection on my skin.

Mask Sheet:
The mask is very thin and contains a lot of essence. When I said a lot, trust me it is really really a lot. The tea tree smells is acceptable, for me I can even say that I don't smell anything because I've already used to smell strong tea tree scent from my skin care hahaha. The size is just perfect! after MBD mask, this one is my favourite in term of the size. See my picture while wearing this mask sheet~

*It is very thin almost like my second skin~*

Usually after I remove my mask sheet, the essences are still left and make my skin a little bit sticky. Sometimes I also need to rinse my face with water to remove the stickiness. But, this mask really makes me goes awwww.. it doesn't feel sticky at all on my face despite the essences are really a lot. It also makes my skin become soft and supple~ yay!

Though the price isn't really my favourite, this mask sheet already won a place in my heart. Maybe I will stock more when Luxola has a nice offer again hehehe~ 

Talk to you again soon~ I'm waiting a good news from my friend, I hope It will comes really soon so I can share it with you too~ <3 can't wait!

Thursday, May 8, 2014

Treatment at Miracle Aesthetic Clinic

Hi all~ masih ingat mengenai kunjungan singkatku ke Miracle Aesthetic Clinic cabang Tunjungan Plaza? Nah, kali ini aku berkesempatan mengunjungi klinik utamanya yang terletak di Jl.Thamrin. Sejujurnya, aku sudah sering sekali lewat di depan klinik Miracle Thamrin ini, karena kebetulan dulu kampusku ada di dekat situ dan setiap pulang kuliah selalu lewat jalan Thamrin. Jadi kalau dihitung-hitung hampir setiap hari selama 3,5 tahun lewat jalan ini hehehe.

Back to topic~ Hari sabtu kemarin aku mengunjungi Miracle Clinic, di sana ada Ce Mindy dan Ce Pauline serta Shelvi yang juga diundang ke sana. Sebelum memulai mencoba treatmentnya, seperti biasa kita foto-foto dulu :)

Short tour ke Miracle Clinic Thamrin~


Lobi lantai 1~ ada resepsionis dan ruang tunggunya. Serta ada mini cafe di sebelah ruang tunggu



Di lantai 1, berisi ruang aesthetic. ada ruang single dan couple untuk yang datang bersama teman :)


 Naik ke lantai 2, di sebelah kiri ada lift dan juga ruang operasi. Selain itu juga ada ruang tunggu lagi


Medical Room

 Ruangan foto, untuk mengambil foto before-after pasien 


Ruangan konsultasi dengan Dokter lengkap dengan alat untuk mengecek kondisi kulit wajah.


Ruangan terapi ozon~ very nice decor!

Secara keseluruhan konsepnya hampir sama dengan yang cabang TP, hanya di sini jauh lebih luas dan lebih banyak ruangan-ruangannya :)

Treatment pertama yang aku coba adalah Eye Revitalizing Peel. Di sini aku ditangani oleh dokter Sandra. Tahapan Eye Revitalizing Peel ini cukup simple~

1. Pertama daerah mata dibersihkan terlebih dahulu
2. Kemudian dokter akan mengoleskan larutan peeling ke daerah sekitar mata


3. Lalu diamkan sekitar 5 menit. Karena ini peeling maka akan terasa agak panas tapi tidak sampai panas yang berlebihan. Masih dalam tahap wajar dan tidak menyakitkan kalau menurutku.


4. Setelah itu cream dibersihkan dan diolesi cream anti iritasi
 voila~ mata jadi terasa ringan dan lebih cerah.

Selanjutnya aku melanjutkan treatment facial. Karena aku memiliki kulit berminyak dan berjerawat, dokter memilihkan Oily/Acne Cure Facial untukku. Langsung lanjut ke aesthetic room untuk difacial sama beauty therapistnya :)

Berikut langkah-langkahnya (yang aku sederhanakan sendiri ya soalnya antara lupa-lupa ingat hehehe).
1. Pertama wajah dibersihkan dan dilanjutkan dengan toner. Miracle menggunakan spons pembersih, pelapis tempat tidur dan shower cap baru untuk setiap konsumennya. Jadi semuanya serba steril dan baru ya~ ga perlu takut kalau kotor atau bekas~ yay!

2. Setelah itu dilanjutkan penggunaan enzyme mask (untuk melunakkan komedo) dan juga massage ringan pada daerah dada dan punggung.

3. Ekstrasi. Ini tahap yang agak menyiksa buatku karena aku punya banyak komedo huhuhu.

4. Sterilisasi. Tahap ini adalah untuk membunuh bakteri dan juga sebagai anti infeksi setelah ekstrasi komedo


5. Setelah sterilisasi, dilanjutkan pengolesan peeling. Aku pakai 3 layer dan reaksiku biasa aja, Jennie bilang teman blogger lain ada yang pakai 3 layer harus dibantu dengan kipas angin karena tidak tahan panasnya. Tetapi aku tidak ada masalah sama sekali hahahaha. Memang terasa agak panas tapi masih normal (kayaknya kulitku tebal banget deh sampai ga terasa sakit hahaha)
 

6. Red Light~ beberapa teman blogger lain mendapat blue light tapi aku dapat red (beda warna saja) hahaha. Gunanya untuk membunuh bakteri jerawat.


7. Miracle Ampul Bio Acne. Ampul/serum ini merupakan tambahan sendiri. 1 ampul dipakai 2x, yang pertama dioleskan sebelum menggunakan masker. Baunya cukup kencang. Fungsinya untuk mengeringkan jerawat.

8. Miracle Acne Control Mask~ sempat nanya sama beauty therapistnya kalau masker ini ada kandungan tea tree-nya (I'm a big fans of Tea Tree!). Masker ini dipakai selama kurang lebih 20 menit. Begitu dilepas wajah terasa ringan banget dan merah-merahnya jadi berkurang.

9. Tahap terakhir pengolesan serum lagi sama seperti sebelum dimasker :)
My before-after pictures~ low quality taken with my phone :) Bisa dilihat bekas ekstraksi komedonya di foto after jelas banget tetapi berkat masker tea treenya kulit wajahku jadi ga merah-merah lagi :) Selain itu, area mataku terlihat lebih cerah di foto after~ good bye dark circle ^^

Yay~ itu adalah rangkaian perawatan yang aku lakukan kemarin. Menurut Jennie dan theraphystnya kulitku termasuk yang menunjukkan hasil wajar, tidak merah yang berlebihan sekali. Sehingga setelah dimasker sekali sudah cukup. Cuma aku heboh sama bekas ekstrasi komedonya hahahaha *maklum keliatan serem banget pas lihat ke kaca huhuhu* Tapi setelah 3 hari bekasnya pelan-pelan memudar kok, so jangan khawatir buat yang mau nyobain facialnya :)

Now let me end this post with some selca~ taken 2 days after the facial treatment. still have the scars esp on my chin, but my skin condition is better now hehehe

 

Thanks to:

Miracle Aesthetic Clinic 
Jl. Mh Thamrin no 40 Surabaya
031-5663939

Website | Facebook | Twitter



Tuesday, May 6, 2014

Review: Roro Mendut Skincare [Sponsored]

Beberapa waktu yang lalu aku mendapat kiriman skincare tradisional khas indonesia yang bernama Roro Mendut. Sebelum menerima kiriman ini, aku sudah request untuk minta lulur rempah hitam saja, tetapi waktu paketnya datang, diriku mendapatkan banyak banget varian lulur dan masker hehehe. Thank you Roro Mendut~

Nama Roro Mendut mungkin tidak asing lagi di telinga kita. Aku ingat dulu waktu masih sekolah, pas pelajaran sejarah pernah dengar nama ini. Roro Mendut adalah seorang gadis jawa pada kesultanan Mataram yang melegenda. Merupakan sesosok perempuan tercantik yang memiliki sensualitas dan daya tarik yang tinggi sehingga memikat para raja dan bangsawan.


Nah, kali ini aku akan mereview beberapa produk Roro Mendut yang dikirimkan kepadaku :)
  • Packaging
Secara packaging, semua produk Roro Mendut ini memiliki packaging yang simple dan Indonesia banget~ Kotak pembungkusnya terbuat dari karton yang berbentuk seperti kantong kado. Ada keterangan kegunaan dan bahan-bahan di bagian belakang kemasannya.

Satu hal yang selalu aku suka dari produk kecantikan Indonesia adalah wangi rempah-rempahnya yang khas. Lulur ini pun tidak terkecuali, harum rempahnya langsung tercium saat aku memegang kotaknya *belum dibuka kotaknya pun sudah tercium bau wangi rempah dan campuran aroma kopi*.

Di dalam kotak, bubuk lulur dibungkus dengan plastik bening.

Cara penggunaannya cukup mudah~ cukup campurkan bubuk lulur/masker dengan air secukupnya dan lulur/masker siap digunakan. Waktu pertama kali pakai, aku buka semua bubuk lulurnya dan ternyata terlalu banyak untukku jadi sisanya kebuang :( Kedua kalinya, aku cuma pakai separuh saja dan separuhnya aku simpan untuk dipakai lain hari. Untuk masker bisa dipakai 3-4 kali. Jadi jangan langsung dituang semua biar hemat :D

 Lulur rempah hitam


  • Lulur Rempah Hitam
Berfungsi meregenerasi sel kulit mati, mencegah jerawat, menghilangkan flek hitam, selulit dan streachmark serta dipercaya dapat membuat kulit tampak cerah bersinar, halus, kenyal dan kencang sehingga menambah daya tarik keindahan dan sensualitas pada kulit anda.
  • Lulur Manten Keraton
Berfungsi mengangkat sel kulit mati, mencerahkan kulit, menghaluskan kulit, melembabkan kulit, menghilangkan noda-noda hitam di kulit, memberikan sensasi aroma khas pengantin keraton dan memberikan warna kulit kuning langsat yang indah serta sensasi kulit halus mulus selembut sutera
  • Lulur Ketiak Rempah Hitam
Berfungsi mengangkat sel kulit mati, mengatasi peradangan sehabis bercukur, mengurangi keringat yang berlebih, mengharumkan bau badan, dan mencerahkan kulit ketiak
  • Lulur Selulit Rempah Hitam
Berfungsi membakar timbunan lemak dibawah kulit, mengencangkan dan memperbaiki elastisitas kulit serta dipercaya membuat kulit tampak lebih halus
  • Masker Rempah Hitam
Berfungsi meregenerasi sel kulit mati, mencegah jerawat, menghilangkan flek hitam, dan kerutan
  • Masker Payudara Rempah Hitam
Befungsi menutrisi, mencerahkan, dan mengencangkan payudara
  • V-scrub Rempah Hitam
Berfungsi memutihkan, membersihkan daki dan bakteri, meregenerasi sel kulit mati, menghaluskan dan mengencangkan kulit.

  • Pendapatku mengenai rangkaian lulur dan masker roro mendut ini: 
Lulur Rempah Hitam~ Scrubnya terasa sekali jadi saat dioles harus hati-hati agar tidak melukai kulit. Tetapi setelah dibilas, kulit terasa lembut dan hali sekali. Aromanya merupakan perpaduan aroma kopi dan rempah-rempah dan bau kopinya melekat di kulit.
Lulur Ketiak Rempah hitam~ aku pakai ini setelah bercukur, kulit jadi lebih halus dan ga merah-merah.
Masker Rempah Hitam~ Baunya mirip dengan lulur rempah hitam tapi tidak setajam lulurnya. Setelah dibilas kulit wajah jadi terasa halus dan lebih cerah.

Buat yang mau nyobain rangkaian skincare ini bisa langsung ke websitenya:

Monday, May 5, 2014

Sunshine Blogger Award

Hello~~
I got some awards from my fellow blogger friends. Thanks to Ce Mindy and Ce Winda for nominated me for this award. It's been a while since the last time I got an award :)


So, here are the rules:
1. Post a picture of the Sunshine Award
2. Post 11 facts about yourself
3. Answer 11 questions (same as the blogger who nominated you)
4. Link back to the blogger who nominated you
5. Nominated 11 bloggers too (no tag back)
6. Let the bloggers know about your post

11 random facts about me~ I've already made many post about 11 facts till I don't know what should I write now hahaha. Okay, let's start:

1. I love being alone in my room with tons of DVDs, my smartphone and internet connections. Oh yes, I can spend the whole day inside my room to watch my favourite K-drama, browse some interesting video from youtube, or read my favourite manga from mangafox.

2. I'm more into western food than Indonesian food. In fact, I dislike almost all Indonesian food. I can eat the food but sure it isn't my first choice if I have another foods.

3. I'm addicted to flare skirts! I'm seriously need to stop buying this cute skirt, but I just can't~ I've already had 6 skirts with different patterns~

4. I can't sleep more than 10 hours or I will get dizzy when I wake up.

5. Chocolate is my favourite flavour ever.

6. I collect snow globe (some people called it snow dome). Already have quite many but still want to have more~ I need to travel more! *self excuse for a new holiday*

7. I have a very very good memory when it comes to memorize a song lyrics.

8. I don't drink coffee or tea.

9. I have an elder sister.

10. Addicted to french fries.

11. I'm dog lover :)


Now I will answer the questions from Ce Mindy: [Set A]

1. What do you prefer to do on Christmas, open gifts or give gifts? Open, of course!
2. Party invitation, do you prefer to wear a dress or pants? Dress
3. What designer would you like to model for? errr...DKNY? well, I don't really into the designer brands.
4. A model you wish you were? don't have any
5. When you go on a date, do you prefer movies or bowling? Both :)
6. Which will you have to like, a mountain or the beach? Beach! actually I prefer malls hahaha
7. Favorite lip balm? Etude House missing you series
8. Restaurant or home made food? Both
9. Eggnog or Champagne? Champagne!
10. From all the blogger followers, who would you want to meet? Ce Phanie from Diary of Products junkie

Questions from Ce Winda: [Set B]
1. What's your daily makeup products? BB Cream, concealer, powder, blush, eyeliner, and lipstick
2. Cats or Dogs? Dogs!
3. What is your weakness? I tend to think to much about things that still haven't happen
4. Country or city to live your dream? Seoul or Japan
5. You're addicted to? Right now, it's line camera hahaha. I love to decorate my picts with cute stickers
6. What us your must-have beauty product? Concealer and eyeliner
7. Have you laughed today? Because of what? Yes, because of funny video from Facebook
8. What is your dream when you was a child? Doctor *lol*
9. Lost Love or Money? Lost money
10. When you're not feeling good, what do you usually do to cheer you up? Watching DVD
11. Prefer family or career? Family.

Fiuh~ that's quite a lot of questions. Now I tag these fellow Bloggers to do this awards:
Lala, Yennyca, Xiao Vee, Caroline, Yessy, Glory, Rini, Via, Katherine, Yozellyn, Stephanie

Feel free to pick the questions (Set A or Set B) or if you want to do both set~ ^^

Talk to you soon~  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...